top of page

Amanda Ravetz: Social artists for equality, diversity and inclusion

11.aprīlī plkst.17.30 aicinām uz Dr. Amanda Ravetz priekšlasījumu "Sociālie mākslinieki vienlīdzībai, dažādībai un iekļaušanai" ("SAFEDI: social artists for equality, diversity and inclusion").


Pasākums notiks angļu valodā. Ieeja bez maksas.


Priekšlasījumā tiks prezentēts pētnieciskais projekts SAFEDI, kurā sociālie mākslinieki mēģina izcelt atstumto cilvēku balsis dialogā ar kultūras politikas īstenotājiem. SAFEDI ir kā atbilde Anglijas Mākslas Padomes (England’s Arts Council) pētījumam, kurā secināts, ka mākslas nespēj sasniegt lielu vairākumu no cilvēku grupām ar īpašām vajadzībām, tos, kuri atstumti viņu dzimtes/seksualitātes dēļ un/vai tos, kuri ir no zemāka socioekonomiskā slāņa. Izveidojot sešas mākslinieku grupas, kas apvienoja māksliniekus, mākslas kuratorus un citus dalībniekus, SAFEDI meklēja veidus, kā pārpozicionēt sociālās prakses, lai panāktu vienlīdzību, dažādību un iekļaušanu vizuālajās mākslās. Priekšlasījumā tiks stāstīts par divām grupām. "En-shrine" kolektīvs izveidoja “Pieejamības deklamāciju”, kuras mērķis bija caur rakstiem, dziesmām, zīmēm, attēliem un zīmējumiem, mainīt partnerorganizāciju attieksmi pret pieejamību. Citkārt, "Human memorial" izstādīja tukšus podestus, kas veicināja sarunu par Anglijas pilsētvides publiskās telpas dekonstrukciju un dekolonizāciju.


Amanda Raveca (Amanda Ravetz) ir vizuālo un sociālo prakšu profesore Mančestras Mākslas skolā (Mančestras Metropoles universitāte). Viņa ir ieguvusi izglītību vizuālajās mākslās un sociālajā antropoloģijā; savā pētniecībā un praksē abas nozares tiek apvienotas un piešķir savu nokrāsu. Ravecas filma "In time", kas veidota kopā ar Apvienotās Karalistes sākumskolas skolēniem, tiks izrādīta Rīgas Pasaules filmu festivālā 2022.


Visi laipni aicināti!



bottom of page