top of page

Anita Beikule: Alkohola lietošanas paradumu izpēte

LAB Lietišķās antropoloģijas sekcija aicina uz pieredzes apmaiņas diskusiju par alkohola lietošanas paradumu izpēti jauniešu auditorijā.

Laiks: 01.10.2018. plkst.18.30 Vieta: AsiaRes lasītava (M stāvs) Darba valoda: latviešu

Par pasākumu: Pētniece Anita Beikule dalīsies savā pieredzē, īstenojot pētījumu, kura ietvaros pētīti alkohola lietošanas paradumi jauniešu vidū un ģimenes prakses alkohola lietošanā un prevencijā. Četru gadu garumā tika sekots līdzi tam, kā mainās jauniešu (13-16 gadi) attieksme pret alkohola lietošanu un kas to ietekmē. Tika skarti jautājumi par audzināšanu ģimenē un skolā, atšķirīgo pieeju meiteņu un zēnu audzināšanā, alkohola lietošanas praksēm vecāku vidū un alkohola atkarības redzēšanu. Tika veikts gan kvalitatīvais, gan kvantitatīvais pētījums. Pasākumā pārrunāsim jautājumus par pielietotajām pētnieciskajām metodēm un sarežģījumiem pētījuma laikā.

Pasākumu rīko Latvijas Antropologu biedrības Lietišķās antropoloģijas sekcija. Ja arī Tevi interesē antropologa praktiskās darba gaitas un izaicinājumi, laipni aicinām pievienoties un sekot sekcijas aktivitātēm šajā grupā: https://www.facebook.com/groups/2030682960504389/

bottom of page