top of page

Anna Griķe: Esot lauka darbā: Latvijas un Kirgizstānas veiksmes & neveiksmes

Neformāla diskusija par pētnieciskā lauka darba aizkulisēm. Savā pieredzē dalīsies pētniece Anna Griķe.


Par diskusiju:

Pētījuma lauka darba ikdienas nianses reti nonāk līdz rakstiskam izklāstam, un tādi jautājumi, kā “kur nakšņoji?” vai “kā ieguvi informantus?”, paliek apslēpti. Secīgi izejot cauri lauka darba fāzēm – ierašanās, sadzīve, lauka apgūšana, komunikācija, aizbraukšana – tiks sniegts atklāts stāsts nevis par to, kā vajadzētu, bet kā faktiski ir norisinājušies trīs pētījumi. Laipni aicināti dažādu nozaru interesenti, lai ne vien uzklausītu, bet arī dalītos savā pieredzē!


Par pētnieci:

2017. gada pavasarī, kā antropoloģijas maģistrantūras studente, Anna Griķe veica pirmo lauka pētījumu Grāveros un jau tā paša gada vasarā devās uz Kirgizstānas augstkalni. Tur viņa saskārās ar to, ka Latvijā gūtā pieredze daudzviet nebija pielietojama. 2018. gada rudenī, jau kā doktorantūras studente folkloristikas apakšnozarē, Anna devās ievākt datus Indrā. Šajā lauka darbā gūtie dati veido būtisku pētījuma daļu, un šīs trīs pieredzes vedina pārdomāt, cik liela loma ir nejaušībām un kādā mērā var runāt par veiksmi.


Pasākums notiks LNB, Humanitāro zinātņu lasītavā - 216.auditorijā. To organizē Latvijas Antropologu biedrības Lietišķās antropoloģijas sekcija.



bottom of page