top of page

Bērzu sulas: digitālās drošības un līderības antropoloģija

29.jūlijā, plkst.18.00 Robert's Books pagalmā (Dzirnavu 51-1) aicinām uz vasaras vidus "Bērzu sulu" sarunām, lai uzzinātu vairāk par nesen absolvējušu antropoloģijas studentu veiktiem pētījumiem. Šoreiz vienojošā tēma ir "Kurš uzņemas atbildību? Digitālās drošības un līderības antropoloģija". Par saviem darbiem stāstīs Marta Timrota (RSU) un Liene Jurgelāne (LU).

Martu Timrotu savā studiju darbā interesēja Eiropas Komisijas digitālās drošības likumu izstrādes rezultāti un to interpretācija gluži ikdienišķās dzīves situācijās. Pētījums spilgti atklāj likuma nepilnības un liek secināt, ka neņemot vērā cilvēcīgo attiecību aspektu digitālās drošības likumu izstrādē, šis likums tik un tā tiek interpretēts caur cilvēcīgo attiecību prizmu. Savukārt Lienes Jurgelānes darbā tiek pētīta Dānijas iedzīvotāju pašu iniciēta kultūras organizācija un līderības prakses tajā, risinot jautājumus, kāpēc līderība ir prakse, ko tā sevī ietver un kā tā izpaužas pētītās organizācijas kontekstā.

“Bērzu sulas” ir Latvijas Antropologu biedrības organizēts pasākums, kura ietvaros jaunie pētnieki prezentē savus pētījumus, kas tapuši studiju laikā. Pasākuma laikā ievērosim visus epidemioloģiskās drošības noteikumus. Tāpat arī lūdzam katru izvērtēt savu pašsajūtu pirms ierašanās pasākumā. Sargāsim sevi un citus!

Aicinām "atķeksēties" pasākumam tā Facebook notikumā.


bottom of page