top of page

Dons Kuliks: Sekss, invaliditāte un iesaistes ētika

2017.gada 22.maijā plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Konferenču zālē -1.stāvā notiek akadēmisko lasījumu cikla „Stāsti par cilvēku” lekcija “Sekss, invaliditāte un iesaistes ētika” (Sex, disability and the ethics of engagement).


Pasākums notiks angļu valodā.

Ieeja bez maksas.


Par lekciju

“Savā lekcijā runāšu par nesen Zviedrijā un Dānijā veiktā seksualitātes un invaliditātes salīdzinošā pētījuma (Kulick and Rydström 2015) rezultātiem. Es apskatīšu to, kā smagas invaliditātes skartu pieaugušo indivīdu dzimumdzīve tiek atbalstīta Dānijā, un pretnostatīšu šos procesus Zviedrijā īstenotajai dzimumdzīves apspiešanas politikai. Mana galvenā tēze – invaliditātes skarto personu seksualitāte ir nevis tiesību, bet gan sociālā taisnīguma jautājums.”


Par lektoru

Dons Kuliks (Don Kulick) ir Izcilais antropoloģijas profesors Upsalas Universitātē, kur vada starpdisciplināru pētniecības programmu par sociālo neaizsargātību (Engaging Vulnerability). Viņa pētījumi un publikācijas aptver plašu tematisko un disciplināro spektru – tostarp sociolingvistiku, dzimtes un seksualitātes studijas, invaliditātes studijas un “kvīru” teoriju. Dons Kuliks ir rakstījis par valodas socializāciju, valodu nāvi, lokālām kristietības formām, seksa industriju un prostitūciju, refleksīvo epistemoloģiju, „resnuma” studijām un dzīvnieku studijām. Viņš ir veicis plašus antropoloģiskos lauka pētījumus Papua-Jaungvinejā, Brazīlijā un Skandināvijā.


Lekciju organizē Latvijas Antropologu biedrība, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Rīgas Stradiņa universitāte un Jaunrades laboratorija.


bottom of page