top of page

Elīna Kursīte un Liene Millere: Nākamā pietura - mājas

26.martā plkst.19.00 ar prieku aicinām uz sarunu par ekspedīcijas projektu "Nākamā pietura – mājas". Tikšanās notiks grāmatnīcā-bārā "Bolderāja" (Avotu iela 29) un vedīs ceļojumā pa slēgto dzelzceļa līniju stacijas ēkām.


Par pasākumu:

Stacija kā sākums ceļojumam. Stacija kā veikals, kur iet pēc maizes. Stacija kā pirmā un vienīgā darba vieta. Stacija kā mājas...

Pērnā gada decembrī tika aizsākta ekspedīciju virkne pa aizslēgtajām dzelzceļa līnijām un to stacijām Latvijā. Kas notiek ar šīm ēkām? Vai kāds tajās dzīvo? Kā ir dzīvot "uzgaidāmajā telpā", un, galu galā, cik kubi malkas jāizkurina, lai piesildītu telpu, kurā savu laiku kādreiz kavējuši simtiem ceļinieku? Antropoloģes Elīna Kursīte un Liene Millere gan bildēs, gan stāstos apkopo, kā staciju ēkas un to iemītnieki turpina savu dzīvi kādreiz tik nozīmīgajos pieturpunktos. Tikšanās reizē viņas vēstīs par kāzu mielastu stacijā, 90.gadu mafiju, biļešu afēru un ierīkotajiem košumdārziem - stāstiem, kas tiks iemūžināti grāmatā, ko plānots izdot 2019.gada novembrī. Tikmēr ieskatu ekspedīcijā var gūt tās Facebook lapā Nākamā pietura - MĀJAS.


Pasākums notiks latviešu valodā. Ieeja bez maksas un iepriekšējas pieteikšanās.


Foto autore: Elīna Kursīte

bottom of page